خلاصه اطلاعات همکاری برای نقد کردن درآمد یوتیوب

نرخ کارمزد شرکت + مالیات​

14 تا 18 درصد (پلکانی)

دریافتی خالص یوتیوبر​

82 تا 86 درصد

محل شرکت​

کشور ترکیه - دوبی - کانادا

قراداد مکتوب​

بله​

روش پرداخت​

پرداخت فوری با بالاترین نرخ روز

نوع دسترسی مدیریتی​

محدود

سوالات پرتکرار

 این نگرانی مهمیه که اکثر یوتیوبرها دارن. حساب ما به صورت حقوقی و شرکتی هست و حذف یک کانال منجر به حذف سایر کانال ها نمیشه. ولی باز هم برای احتیاط بیشتر ما به طور مستمر استرایک های کانال ها رو چک میکنیم و اگر یه کانال ۱ استرایک بگیره از ادسنس حذفش می کنیم. در نتیجه در 3 سال گذشته حتی یک مورد مشکل برای یک کانال هم پیش نیامده است.

 طبق تجربه 6 ماه اخیر مجموع کسری مالیات آمریکا در هر ماه حدود 8 الی ۱۵ درصد بوده که نسبتا عدد پایین و معقولی هست و این عدد بستگی داره چه میزان از درآمد شما به خاطر بازدید کننده های با IP آمریکا باشند. یوتوب خود به خود این درصد رو از کل درآمد شما کسر میکنه و الباقی رو برای ادسنس شرکت همکار ما واریز میکنه از میزان رقم دریافتی شما بسته به میزان درآمد بین 82 تا 86 درصد رو دریافت می کنید.

 مجموع کارمزد شرکت و مالیات کشور پذیرنده ادسنس برای کانال های تازه وارد 18 درصد است. البته این رقم بسته به حجم درآمد کانال قابل مذاکره است و پلکانی تا کف 14 درصد کاهش می یابد.

این کار هم شدنیه ولی توجه کنید که اون دوست یا فامیل تون در کدوم کشور هست و قوانین مالیات اون کشور چطوریه؟ ممکنه مالیات اونجا پلکانی باشه و درآمد یوتیوب شما وقتی به درآمد خود اون شخص اضافه بشه مقداری ک باید مالیات بده تصاعدی بره بالا و دردسر بشه براش. در نظر داشته باشید کشورهای اروپایی و آمریکا و کانادا روی ورودی درآمد افراد و تراکنش های بانکی شون حساس هستن و دیر یا زود میان سراغ اون شخص.

در حال حاضر شرکتی که باهاش کار میکنیم حساب ادسنس داره و هنوز MCN نیست. البته برای شرکت در دوره ی گوگل و اخذ شرایط یک ام سی ان رسمی هم اقدام کردن و احتمالا بزودی MCN میشن. البته حساب ادسنس شون به صورت بیزنس باز شده یعنی شخصی نیست و همین هم باعث اطمینان بیشتر برای کپی رایت میشه.

مهم ترین فرقش اینه که MCN ها میتونن برای محتوای شما Content ID بگیرن و در برابر کپی رایت های بعدی که از آثار شما میشه از حق تون دفاع کنن. نکته مهمیه ولی شاید تو ایران خیلی اندازه کاربرد جهانی ش اثر نداشته باشه. چون اگر کار بالا بگیره و نیاز به حضور در مجامع حقوقی باشه معمولا چون یه سر کار ایرانی هست نمیشه کار جدی ای کرد. و ضمنا خودتون میدونید بدون کانتنت آی دی هم خود یوتیوب مکانیسم پیشرفته ای برای جلوگیری از کپی رایت داره.

شما با شرکت یک پی قرارداد می بندید که همکار ارزیشو هستش. ما کارمون تولید محتواست و اینجور خدمات ارزی رو ارائه نمیدیم ولی رفتیم گشتیم یه شرکت که شرایط ش خوب باشه رو پیدا کردیم و پیشنهاد میدیم ولی نهایتا شما با خود یک پی مستقیما قرارداد دارید و اونا پول شما رو دریافت و به حساب تون واریز می کنن.

نه. کانال هایی که استرایک داشته باشند همکاری باهاشون رو شروع نمیکنیم و اگر در حین همکاری هم 1 استرایک بگیرند (قبل از دومی) از ادسنس حذف شون میکنیم. ضمنا کانال هایی با محتوای زرد و جنسی و حاشیه رپرها و بازیگران و سلبریتی های اینستاگرامی برای همکاری تائید نمی شوند.

بله. اسیر ک نگرفتیم ! 🙂 قرارداد ما یک ساله هست ولی زودتر هم خواستید جدا بشید کافیه یک ماه زودتر بگید. قبلنا یک ماه جریمه بابت فسخ زودهنگام قرارداد میگرفتیم ولی دیگه اون رو هم برداشتیم. یعنی بدون دردسر و هزینه بیشتر هر وقت خواستید میتونید منتقل کنید به حساب خودتون.

حل مشکلات دریافت درآمد یوتیوب با ارزیشو

کسب درآمد دلاری و نقد کردن درآمد دلاری هر دو از جذابیت و در عین حال ظرافت‌های خاص خود برخوردارند. کار کردن در در یوتیوب گرفتاری دوگانه دارد. از طرفی از داخل فیلتر است و در طرف دیگر از خارج هم تحریم شده است و صاحبین کانال و تولید کننده‌های محتوا که در ایران زندگی می‌کنند مطابق قانون‌های تحریم بانکی امکان دریافت درآمد از یوتیوب را ندارند. با وجود این دو محدودیت، همچنان کانال‌های فارسی زیادی در یوتیوب مشغول فعالیت و کسب درآمد هستند. در مورد محدودیت اول راه آشنای فیلتر شکن را سالهاست در مورد تعداد زیادی از سرویس‌ها و سایت‌ها مثل تلگرام و توییتر استفاده می‌کنیم و تقریبا به آن عادت داریم ولی در مورد مشکل دوم یعنی تحریم‌های مالی چه راه حلی وجود دارد و چگونه مشکل نقد کردن درآمد یوتیوب را حل کنیم؟ در این مطلب به طور مفصل به آن می‌پردازیم.

می‌دانیم یوتیوب به تولید کننده‌های محتوا ۵۵% از درآمد تبلیغات پخش شده روی ویدئوها را پرداخت می‌کند و این پرداختی بعد از رسیدن به شرایط مانیتایز (۱۰۰۰ سابسکرایبر و ۴۰۰۰ ساعت نمایش ویدئو) صورت می‌گیرد.

بعد از رسیدن شما به این شرایط یوتیوب پیشنهاد می‌کند در صورت تمایل می‌توانید به برنامه همکاری با یوتیوب (youtube partner program)  اضافه شوید و اقدام به کسب درآمد دلاری از یوتیوب کنید. گام بعدی اتصال کانال یوتیوب تان به یک حساب گوگل ادسنس (Google AdSense) است. ادسنس مکانیسم گوگل برای پرداخت درآمد به پذیرندگان تبلیغ در کانال‌های یوتیوب و وب سایت‌ها است. برای دریافت درآمد از یوتیوب باید حساب ادسنس داشته باشیم. ثبت نام در ادسنس و فعال کردن آن کار سختی نیست ولی برای ساکنین ایران دو محدودیت اساسی دارد:

  1. آدرس پستی محل سکونت یا کار: یوتیوب این آدرس را با ارسال یک نامه پستی که داخل آن یک کد نوشته شده است صحت سنجی می‌کند. صاحب حساب ادسنس باید پین کد ارسال شده را داخل پنل ادسنس وارد نماید تا یوتیوب مطمئن شود آدرس واقعی و مرتبط با صاحب حساب ادسنس است.
  2. حساب بانکی:  یوتیوب صحت این حساب و دراختیار داشتن آن توسط دارنده ادسنس را هم با واریز چند سنت که باید رقم آن داخل پنل نوشته شود، مورد سنجش قرار می‌دهد.

هر محیطی قوانین خودش را دارد و برای ماندن و استفاده از آن محیط باید قوانین آن را رعایت کنیم. پس برای نقد کردن درآمد یوتیوب باید حواسمان به قوانین یوتیوب باشد.

همانطور که یک نفر با تماشای یک فیلم منتقد سینما نمی‌شود، یک نفر با مقداری درآمد از یوتیوب هم یوتیوبر نمی‌شود. پس برای نقد کردن درآمد یوتیوب از کارشناس‌های واقعی راهنمایی بگیریم.

3 راه نقد کردن درآمد یوتیوب در ایران

چطور درآمد یوتیوب را دریافت کنیم؟ ما پاسخ این سوال را با 3 راهکار می‌دهیم

  1. آشنایان مقیم خارج: دوست یا فامیل شما که در کشوری غیر از ایران ساکن هستند امکان افتتاح حساب ادسنس را دارند، می‌توانید برای حل دریافت درآمد یوتیوب در ایران از آن‌ها کمک بگیرید.
  2. سفر و اقامت: سفر به کشوری مثل ترکیه و افتتاح حساب در آنجا و دریافت اقامت‌های تحصیلی یا کار یک روش برای رهایی از این محدودیت است که البته شاید با توجه به هزینه‌های آن به صرفه نباشد.
  3. شرکت های واسطه (MCN): شرکت ها و افرادی که در خارج از ایران دفتر یا حساب دارند می‌توانند این خدمات را در ازای دریافت کارمزد به شما ارائه دهند.

در مورد روش اول مشکلات مالیاتی ممکن است باعث دردسر جدی برای دوست یا فامیل شما ایجاد کند. به هر حال اگر خواستید از این روش استفاده کنید پیشنهاد می کنیم ویدئو زیر را مشاهده کنید و نکات مرتبط به آن را رعایت نمایید.

در مورد روش دوم از نظر ما صرفا برای دریافت درآمد یوتیوب به صرفه نیست دست به چنین اقدامی بزنید ولی اگر در برنامه‌های آینده‌ی شما سفر به کشور خارجی و اقامت و زندگی در آن وجود دارد می‌توانید به آن فکر کنید.

و اما در مورد روش سوم که متداول ترین روش برای دریافت و نقد کردن درآمد یوتیوب داخل ایران است به نکات و موارد زیر توجه داشته باشید.

شرکت های ام سی ان (MCN: Multi Channel Network) یا شرکت‌ها و اشخاص واسطه ارزی

اولا خوب است بدانید فعالیت این شرکت ها از نظر گوگل قانونی و پذیرفته شده است و در کل دنیا شرکت های MCN فعال هستند چرا که ماموریت اصلی آنها دریافت پول و انتقال نیست بلکه بهینه کردن رسانه و افزایش درآمد تبلیغاتی است چرا که فعالیت در یوتیوب بسیار تخصصی است و شاید بهتر باشد صاحب کانال روی تولید محتوا تمرکز کند و فعالیت های مربوط به حفاظت از مالیکت و کپی رایت محتوا و روش های بازاریابی و رشد کانال را به شرکت ام سی ان بسپارد.

ولی در ایران و به دلیل محدودیت تحریم نقش دریافت و انتقال پول در شرکت های واسطه پر رنگ تر است و معمولا شرکت ها به همین یک کار می پردازند. البته اخیر و به خاطر رشد یوتیوب فارسی چند شرکت جدید در بازار وجود دارند که سایر خدمات متداول MCN ها را هم ارائه می‌کنند.

کارمزد شرکت‌ها برای نقد کردن درآمد یوتیوب چقدر است؟

دریافتی شرکت‌ها و افراد واسطه خدمات ارزی و یا ام سی ان ها برای انتقال درآمد کانال یوتیوب شامل دو بخش است:

  • کارمزد و حق الزحمه خود شرکت برای نقد کردن درآمد یوتیوب
  • مالیات حساب بانکی کشور خارجی

نکته مهم: به طور شفاف از شرکت سوال کنید که درصد پیشنهادی شامل مالیات هم می شود یا نه؟ و رقم خالص دریافتی شما پس از کسر مالیات و کارمزد و هزینه تراکنش صرافی چقدر است؟

با توجه به بررسی‌های ما شرکت ها معمولا در بازه ۲۰ تا ۴۰ درصد از یوتیوبرها تقاضا می‌کنند و این رقم بسته به کشوری که در آن  اقامت دارند و حاشیه سودی که برای خودشان در نظر گرفته‌اند متفاوت است.

حالا با پر کردن فرم زیر می‌توانید اولین قدم برای نقد کردن درآمد یوتیوب خودتان را بردارید. ما شما را به معتبرترین شرکت‌های MCN وصل می‌کنیم. تا الان حدود 400 صاحب کانال یوتیوب برای دریافت درآمد یوتیوب از ما کمک گرفتند. با کمک ارزیشو دریافت درآمد از یوتیوب آنقدرها هم که می‌گویند سخت نیست.

نقد کردن درآمد یوتیوب چگونه است؟

در مرحله اول شرکت MCN دعوت خود را برای شما ارسال خواهد کرد، وارد ایمیل خود شده و این دعوت را قبول کنید.

در مرحله بعدی وارد یوتیوب و بخش درآمدزایی (monetization) شوید و قوانین و شرایط یوتیوب پارتنر را قبول کنید. سپس در بخش دوم یعنی setup google Adsense انتخاب کنید که آیا اکانت گوگل ادسنس دارید یا خیر 

درصورتی که اکانت گوگل ادسنس دارید وارد صفحه ای خواهید شد که ایمیلی که به گوگل ادسنس متصل است را انتخاب کنید، در مرحله بعدی اطلاعات حساب ادسنس شما به صورت کامل نمایش داده خواهد شد.

در پایین صفحه گزینه accept association را زده و اطلاعات را تایید کنید.

درنهایت بعد از تکمیل تمامی مراحل و موفقیت آمیز بودن روند، اطلاعات شما قابل مشاهده خواهد بود.

با اتمام تمامی مراحل، اتصال گوگل ادسنس به کانال یوتیوب موفقیت آمیز بوده است.