نقد کردن درآمد یوتیوب
اگر کانال یوتیوب شما به مرحله درآمدزایی (Monetization ) رسیده است این فرم را پر کنید تا شما را به شرکت های معتبر MCN معرفی کنیم.
حل مشکلات دریافت درآمد یوتیوب با ارزیشو
کسب درآمد دلاری و نقد کردن درآمد دلاری هر دو از جذابیت و در عین حال ظرافتهای خاص خود برخوردارند. کار کردن در در یوتیوب گرفتاری دوگانه دارد. از طرفی از داخل فیلتر است و در طرف دیگر از خارج هم تحریم شده است و صاحبین کانال و تولید کنندههای محتوا که در ایران زندگی میکنند مطابق قانونهای تحریم بانکی امکان دریافت درآمد از یوتیوب را ندارند. با وجود این دو محدودیت، همچنان کانالهای فارسی زیادی در یوتیوب مشغول فعالیت و کسب درآمد هستند. در مورد محدودیت اول راه آشنای فیلتر شکن را سالهاست در مورد تعداد زیادی از سرویسها و سایتها مثل تلگرام و توییتر استفاده میکنیم و تقریبا به آن عادت داریم ولی در مورد مشکل دوم یعنی تحریمهای مالی چه راه حلی وجود دارد و چگونه مشکل نقد کردن درآمد یوتیوب را حل کنیم؟ در این مطلب به طور مفصل به آن میپردازیم.
میدانیم یوتیوب به تولید کنندههای محتوا ۵۵% از درآمد تبلیغات پخش شده روی ویدئوها را پرداخت میکند و این پرداختی بعد از رسیدن به شرایط مانیتایز (۱۰۰۰ سابسکرایبر و ۴۰۰۰ ساعت نمایش ویدئو) صورت میگیرد.
بعد از رسیدن شما به این شرایط یوتیوب پیشنهاد میکند در صورت تمایل میتوانید به برنامه همکاری با یوتیوب (youtube partner program) اضافه شوید و اقدام به کسب درآمد دلاری از یوتیوب کنید. گام بعدی اتصال کانال یوتیوب تان به یک حساب گوگل ادسنس است. ادسنس مکانیسم گوگل برای پرداخت درآمد به پذیرندگان تبلیغ در کانالهای یوتیوب و وب سایتها است. برای دریافت درآمد از یوتیوب باید حساب ادسنس داشته باشیم. ثبت نام در ادسنس و فعال کردن آن کار سختی نیست ولی برای ساکنین ایران دو محدودیت اساسی دارد:
- آدرس پستی محل سکونت یا کار: یوتیوب این آدرس را با ارسال یک نامه پستی که داخل آن یک کد نوشته شده است صحت سنجی میکند. صاحب حساب ادسنس باید پین کد ارسال شده را داخل پنل ادسنس وارد نماید تا یوتیوب مطمئن شود آدرس واقعی و مرتبط با صاحب حساب ادسنس است.
- حساب بانکی: یوتیوب صحت این حساب و دراختیار داشتن آن توسط دارنده ادسنس را هم با واریز چند سنت که باید رقم آن داخل پنل نوشته شود، مورد سنجش قرار میدهد.
هر محیطی قوانین خودش را دارد و برای ماندن و استفاده از آن محیط باید قوانین آن را رعایت کنیم. پس برای نقد کردن درآمد یوتیوب باید حواسمان به قوانین یوتیوب باشد.
همانطور که یک نفر با تماشای یک فیلم منتقد سینما نمیشود، یک نفر با مقداری درآمد از یوتیوب هم یوتیوبر نمیشود. پس برای نقد کردن درآمد یوتیوب از کارشناسهای واقعی راهنمایی بگیریم.
۳ راه نقد کردن درآمد یوتیوب در ایران
چطور درآمد یوتیوب را دریافت کنیم؟ ما پاسخ این سوال را با ۳ راهکار میدهیم
- آشنایان مقیم خارج: دوست یا فامیل شما که در کشوری غیر از ایران ساکن هستند امکان افتتاح حساب ادسنس را دارند، میتوانید برای حل دریافت درآمد یوتیوب در ایران از آنها کمک بگیرید.
- سفر و اقامت: سفر به کشوری مثل ترکیه و افتتاح حساب در آنجا و دریافت اقامتهای تحصیلی یا کار یک روش برای رهایی از این محدودیت است که البته شاید با توجه به هزینههای آن به صرفه نباشد.
- شرکت های واسطه (MCN): شرکت ها و افرادی که در خارج از ایران دفتر یا حساب دارند میتوانند این خدمات را در ازای دریافت کارمزد به شما ارائه دهند.
در مورد روش اول مشکلات مالیاتی ممکن است باعث دردسر جدی برای دوست یا فامیل شما ایجاد کند. به هر حال اگر خواستید از این روش استفاده کنید پیشنهاد می کنیم ویدئو زیر را مشاهده کنید و نکات مرتبط به آن را رعایت نمایید.
در مورد روش دوم از نظر ما صرفا برای دریافت درآمد یوتیوب به صرفه نیست دست به چنین اقدامی بزنید ولی اگر در برنامههای آیندهی شما سفر به کشور خارجی و اقامت و زندگی در آن وجود دارد میتوانید به آن فکر کنید.
و اما در مورد روش سوم که متداول ترین روش برای دریافت و نقد کردن درآمد یوتیوب داخل ایران است به نکات و موارد زیر توجه داشته باشید.
شرکت های ام سی ان (MCN: Multi Channel Network) یا شرکتها و اشخاص واسطه ارزی
اولا خوب است بدانید فعالیت این شرکت ها از نظر گوگل قانونی و پذیرفته شده است و در کل دنیا شرکت های MCN فعال هستند چرا که ماموریت اصلی آنها دریافت پول و انتقال نیست بلکه بهینه کردن رسانه و افزایش درآمد تبلیغاتی است چرا که فعالیت در یوتیوب بسیار تخصصی است و شاید بهتر باشد صاحب کانال روی تولید محتوا تمرکز کند و فعالیت های مربوط به حفاظت از مالیکت و کپی رایت محتوا و روش های بازاریابی و رشد کانال را به شرکت ام سی ان بسپارد.
ولی در ایران و به دلیل محدودیت تحریم نقش دریافت و انتقال پول در شرکت های واسطه پر رنگ تر است و معمولا شرکت ها به همین یک کار می پردازند. البته اخیر و به خاطر رشد یوتیوب فارسی چند شرکت جدید در بازار وجود دارند که سایر خدمات متداول MCN ها را هم ارائه میکنند.
کارمزد شرکتها برای نقد کردن درآمد یوتیوب چقدر است؟
دریافتی شرکتها و افراد واسطه خدمات ارزی و یا ام سی ان ها برای انتقال درآمد کانال یوتیوب شامل دو بخش است:
- کارمزد و حق الزحمه خود شرکت برای نقد کردن درآمد یوتیوب
- مالیات حساب بانکی کشور خارجی
نکته مهم: به طور شفاف از شرکت سوال کنید که درصد پیشنهادی شامل مالیات هم می شود یا نه؟ و رقم خالص دریافتی شما پس از کسر مالیات و کارمزد و هزینه تراکنش صرافی چقدر است؟
با توجه به بررسیهای ما شرکت ها معمولا در بازه ۲۰ تا ۴۰ درصد از یوتیوبرها تقاضا میکنند و این رقم بسته به کشوری که در آن اقامت دارند و حاشیه سودی که برای خودشان در نظر گرفتهاند متفاوت است.
حالا با پر کردن فرم زیر میتوانید اولین قدم برای نقد کردن درآمد یوتیوب خودتان را بردارید. ما شما را به معتبرترین شرکتهای MCN وصل میکنیم. تا الان حدود ۴۰۰ صاحب کانال یوتیوب برای دریافت درآمد یوتیوب از ما کمک گرفتند. با کمک ارزیشو دریافت درآمد از یوتیوب آنقدرها هم که میگویند سخت نیست.
سوالات متداول نقد کردن درآمد یوتیوب
برای دریافت درآمد از یوتیوب؛ ساده ترین راه این است که اگر آشنایی در خارج از کشور ایران دارید از او بخواهید که کمک شما کند و درآمد خود را نقد کنید. راههای دیگری نیز وجود دارد .
ارزیشو سرویسی را برای نقد کردن درآمد یوتیوب با کمترین کارمزد ارائه کرده است تا دیگر نگران دریافت درآمد یوتیوب خود نباشید.
با وجود تحریم هایی که گوگل برای کاربران ایرانی اعمال کرده است، میتوانید درآمد یوتیوب خود را به آسانی در ایران دریافت کنید.
سرویس نقد کردن درآمد دلاری ارزیشو، به سادگی این کار را برای شما انجام میدهد.
ممکن هست واسطههای مختلف، مقدار کمیسیون متفاوتی را داشته باشند.
در حال حاضر ارزیشو؛ سرویس نقد کردن درآمد یوتیوب را با کمترین کمیسیون دریافتی، در اختیار کاربران و صاحبان کانالهای یوتیوب در ایران قرار میدهد.
معمولا برای نقد کردن درآمد یوتیوب در ایران دو راه کلی وجود دارد. روش اول کمک گرفتن از آشنایان شما در خارج از کشور ایران هست.
روش دیگر استفاده از سرویس نقد کردن درآمد یوتیوب ارزیشو میباشد که با کمترین میزان کارمزد، بهترین راه نقد کردن درآمد یوتیوب در ایران است.
شبکه چند کانالی یا MCN، به شرکت هایی گفته میشود که با پلتفرم های ویدئویی-تصویری مانند یوتیوب همکاری میکنند و به مخاطبان آنها طیفی از خدمات (مانند نقد کردن درآمد دلاری) را ارائه میدهند و در مقابل درصدی از درآمد حاصل از تبلیغات کانالهای آنها دریافت میکنند.